woensdag 14 september 2011

Training voor verlegen kinderen

WEL verlegen - maar niet geremd

In de Alles Kits Counselling praktijk worden kinderen geholpen, door middel van leuke, creatieve gesprekken, om te gaan met hun verlegenheid en deze te begrijpen. Het geeft het kind kracht voor de toekomst……

Wanneer is er hulp nodig?

Wanneer de verlegenheid een belemmering gaat worden, gaat het kind bepaalde situaties vermijden, doet het zichzelf te kort of gaat angsten ontwikkelen. Een kind dat last heeft van zulke verlegenheid, is de hele dag gespannen en dat kost zoveel energie dat ze die niet ergens anders aan kunnen besteden.

Deze kinderen zijn zo verlegen dat ze geen vriendjes hebben of zich afhankelijk maken van 1 vriendje en nooit naar iemand toe durven gaan om te spelen. Het kind komt zo in een negatieve spiraal.

Een verlegenheid overwinnen betekent niet dat het kind niet meer verlegen is, maar dat het kind leert omgaan met zijn/haar verlegen gedrag dat het geen belemmering is voor het kind in het dagelijks leven!


Info over te training: info@alleskitscounselling.nl of 06 48790245

Verlegenheid wil zeggen:moeite hebben met spontaan contact leggen met andere mensen, en vooral met het initiatief tonen in het contact. Veel kinderen zijn op een gegeven moment in hun leven verlegen. Verlegenheid is ook heel natuurlijk gedrag en hoeft in het geheel geen probleem te zijn, zolang het het kind niet te veel belemmert in zijn/haar doen en laten. Ouders kunnen zich soms erg verbazen over het verlegen gedrag van hun kind. Kinderen die thuis heel erg vrij zijn kunnen in onbekende situaties plotseling erg verlegen zijn. Sommige ouders vinden dit erg vervelend. Maar het is goed om je als ouder te realiseren dat dit verlegen gedrag heel natuurlijk is en ook wel gezond. Het is ook niet goed wanneer een kind zonder enige schroom op iedereen afstapt. Enige terughoudendheid aan het begin van een ontmoeting is prima en geeft enkel aan dat het kind goed het verschil begrijpt tussen bekenden en onbekenden.

Geen opmerkingen: