donderdag 1 september 2011

Rouvoet: Kabinet is te traag met jeugdzorgbeleid

André Rouvoet, voormalig minister voor Jeugd en Gezin, is teleurgesteld in het huidige kabinetsbeleid op het gebied van jeugdzorg en gezin. Dat schrijft hij in het septembernummer van cv.koers, een christelijk opinieblad.


De indertijd door hem voorgestelde en door de Tweede Kamer gesteunde plannen om de jeugdhulpverlening te verbeteren liggen stil en de Kamer heeft nog steeds geen inhoudelijke brief over de veranderingen in de jeugdzorg van de huidige staatssecretaris ontvangen, zegt Rouvoet. Volgens hem zijn er signalen dat gemeenten, jeugdzorginstellingen en koepelorganisaties nu ook een afwachtende houding gaan aannemen.

Het is bekend dat het kabinet-Rutte 'niet veel opheeft met het gezin', stelt Rouvoet. Maar dat juist het CDA heeft ingestemd met bezuinigingen op kindregelingen, zoals de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget, valt hem zwaar.

Meer informatie: Bericht cv.nieuws http://www.cvnieuws.nl/component/content/article/1-nieuws/15731-andre-rouvoet-kabinet-geeft-geen-prioriteit-aan-jeugdzorg-.html

Bron: Cv.nieuws

Geen opmerkingen: