woensdag 5 oktober 2011

Wat is Mediasmarties?

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kunt hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten zoals: televisieprogramma's, (bioscoop)films, online games, video games, apps en websites voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.

Waarom?

Het media aanbod voor kinderen is enorm. En het verandert steeds. Maar hoe weet je wat geschikt is voor jouw kind? Mediasmarties stemt de producten af op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van kinderen.

Voor wie?

Ouders, kinderen, opvoeders, grootouders, mensen werkzaam in de kinderopvang, scholen en centra voor jeugd en gezin.

Wie zijn we?

Een onafhankelijke en niet-commerciële organisatie in opdracht van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Klik hier voor het interview met de minister van OCW Marja van Bijsterveldt over Mediasmarties.

Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of ander nieuws van Mediasmarties? Stuur dan een e-mail naar info@mediasmarties.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief.

Hoe werkt het?

Naast de algemene informatie over alle type mediaproducties stelt het systeem de gebruiker in staat een persoonlijk gebruikersprofiel samen te stellen.


Selectie verfijnen

Door de verfijnfuncties in of uit te schakelen kun je het aanbod verfijnen en selecteren op medium, genre, zender, spelcomputer, inhoud en vorm.

Specifiek product

Benieuwd naar het leeftijdadvies van een specifiek product? Zoek via de zoekfunctie op de naam of de titel.

Specifieke leeftijd

Wanneer er in de leeftijdscatagorie balk bijvoorbeeld de leeftijd '3' wordt geselecteerd, wordt het media-aanbod getoond voor zowel 1, 2 als 3 jarigen. Wel zijn alle producties voor 3 jarigen als eerst weergegeven in het aanbod. Er kan ook geselecteerd worden op 1 specifieke leeftijd, door in de zoekbalk ‘3 jaar' in te vullen.

Kindprofiel aanmaken

Door een kindprofiel aan te maken is het samenstellen van een mediamenu voor je kind snel en gemakkelijk. De leeftijd, naam en eerdere selecties worden onthouden waardoor het een persoonlijke media omgeving is voor jou en je kind: “dé mediamatch op maat”. Eenmaal ingelogd, kan er op de bovenste button ‘media-aanbod' worden geklikt, waardoor het aanbod wordt getoond wat bij de leeftijd van het kind past. Voor een kind van drie worden vanzelfsprekend producties voor 1, 2 en 3 jarigen weergegeven.

Foto uploaden

Maak het weekmenu van je kind persoonlijk en aantrekkelijk door een foto of afbeelding te uploaden op de profielpagina.

Profiel groeit mee

Mediasmarties groeit als het ware mee met je kind. Is je kind een jaartje ouder geworden? Mediasmarties past het media advies aan op de nieuwe leeftijd.

Weekmenu

Mediasmarties geeft naar aanleiding van het ingevulde kindprofiel een selectie van geschikte media. Door de verfijn opties kun je het aanbod naar keuze verkleinen. De uiteindelijk gekozen producten vormen het weekmenu van je kind. Print deze uit en hang hem op een duidelijk plek op.

Mediameter

Aan de rechterkant van het weekmenu vind je de mediameter. De mediameter houdt bij hoeveel producten per medium gekozen zijn. Elk product heeft zijn eigen kleur.

Reactie op beoordeling

Het is mogelijk om een reactie te plaatsen bij de beoordeling van een product. Zo kun je je mening en ervaring delen met Mediasmarties en andere gebruikers.

Meerdere kinderen in één gezin

Meerdere kinderen tussen de 1.5 – 12 jaar? Maak dan in één keer voor allemaal een profiel aan. Zodra je inlogt, kun je gemakkelijk wisselen tussen de verschillende pagina’s van je kinderen om voor allen een zo aantrekkelijk mogelijk mediamenu samen te stellen.

Op de groep

Alle informatie van Mediasmarties zit in een online mediagids. Als groepsleidster van een buiten- of voorschoolse opvang kun je eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld een thema. Zo maak je in een handomdraai een mediamenu voor elke groep of themamaand. Ook kun je ouders advies geven over geschikte media voor hun kind.

Kernwaarden

· Onafhankelijk

Mediasmarties is een onafhankelijke site, zonder commerciële belangen. Het is een site voor ouders, opvoeders, kinderopvang, scholen en centra voor jeugd en gezin. Op de site vind je objectieve beoordelingen, inhoudsbeschrijving en leeftijdsindicaties. Zowel in tekst als met icoontjes.

· Persoonlijk

Op Mediasmarties maak je een eigen pagina aan voor je kind of groep. Op basis van een persoonlijk profiel selecteert Mediasmarties alle media die aantrekkelijk en leuk zijn voor je kind. Als ouder selecteer je waar je kind gebruik van kan maken.

· Aantrekkelijk

Mediasmarties.nl is zowel voor ouders als kinderen aantrekkelijk. De site werkt met herkenbare iconen, maar bevat ook tekst waarin de hele beoordeling van een product te lezen is.

· Veelzijdig

Media is crossmediaal en overal, altijd aanwezig. Alleen een tv programma? Verleden tijd! Er hoort ook een site en game bij. Daarom is op mediasmarties.nl informatie over het hele media aanbod; TV, films, dvd’s, games, sites te vinden.

· Betrouwbaar

De beoordelingen op Mediasmarties voldoen aan strikte criteria en voorschriften die deskundigen op het gebied van media en educatie hebben bepaald. De informatie is objectief; Mediasmarties maakt geen reclame voor producten. Als ouder beslis je zelf waar je kind naar kijkt of welke game hij/zij speelt op basis van de informatie.

· Actueel

Het media aanbod is enorm. En het verandert steeds. Daarom wordt Mediasmarties dagelijks aangevuld met nieuwe informatie en beoordelingen. Zo is het altijd actueel.

..Contact met Mediasmarties
info@mediasmarties.nl
035-6772037
Postbus 201
1200 AE Hilversum

Geen opmerkingen: